Pipedrive – 5 tipů, které posunou Váš byznys

Pipedrive je moderní CRM nástroj, který nabízí výkonné funkce pro řízení a optimalizaci prodejního procesu. Ale proč by měl být tento nástroj důležitý pro Vás jako ředitele? Pipedrive nejen usnadňuje každodenní práci s prodejním týmem, ale také nabízí konkurenční výhodu díky automatizaci, integracím a analytickým nástrojům. Co je Pipedrive? Pipedrive je cloudové řešení pro správu vztahů se zákazníky

Pipedrive je moderní CRM nástroj, který nabízí výkonné funkce pro řízení a optimalizaci prodejního procesu. Ale proč by měl být tento nástroj důležitý pro Vás jako ředitele? Pipedrive nejen usnadňuje každodenní práci s prodejním týmem, ale také nabízí konkurenční výhodu díky automatizaci, integracím a analytickým nástrojům.

Co je Pipedrive?

Pipedrive je cloudové řešení pro správu vztahů se zákazníky (CRM), které je navrženo primárně pro prodejní týmy. Je zaměřeno především na prodejní pipeline, což odpovídá jeho názvu. Ačkoli nenabízí žádný bezplatný plán, Pipedrive je cenově dostupný a snadno použitelný, díky čemuž je oblíbenou volbou pro malé podniky.

Klíčové vlastnosti:

  • Intuitivní rozhraní: Navrženo pro produktivitu s možností volby, která pole vyplňovat pro urychlení nových leadů.
  • Plná přizpůsobitelnost: Umožňuje adaptaci na jedinečné procesy vašeho týmu.
  • Bezplatná zkušební verze: K dispozici je 14denní zkušební verze bez nutnosti zadání kreditní karty.

Pro koho je Pipedrive určen?

  • Malé podniky s menšími prodejními týmy.
  • Týmy hledající automatizaci prodejního procesu.
  • Podniky hledající cenově dostupné řešení.

Jakým způsobem se Pipedrive odlišuje?

Pipedrive byl navržen odborníky na prodej. To mu dává výhodu v řízení prodejního cyklu. Systém obsahuje Sales Assistant, který automatizuje opakující se úkoly a zajišťuje, aby všichni členové týmu měli stejné informace. To umožňuje, aby prodejní cyklus pokračoval hladce bez ohledu na to, zda je někdo nemocný nebo již ve firmě nepracuje.

Vlastnosti Pipedrive:

  • Kontakty: Kontakty mohou být sledovány po celou dobu prodejního procesu, od prvního setkání až po uzavření obchodu.
  • Využití umělé inteligence: Redukce manuální práce díky automatizaci.
  • Kanban styl: Pro intuitivní průchod leady prodejním cyklem pomocí táhni a pusť metody.
  • Přizpůsobitelnost: Přestože většina CRM nabízí určitou úroveň přizpůsobení, Pipedrive umožňuje upravit platformu dle vašich potřeb.
  • Chatboty: Možnost umístit na web chatbota pro zachycení nových leadů.
  • Integrace s třetími stranami: Kompatibilita s více než 400 aplikacemi třetích stran.

5 tipů, jak využít Pipedrive v byznysu:

1. Centralizovaná správa obchodů: Snadno vytvářejte a spravujte obchody, přiřazujte je k osobám nebo organizacím a sledujte jejich postup v prodejním procesu.

2. Optimalizace každodenního workflow: Díky zaměření na Aktivity máte jasný přehled o tom, co je třeba udělat, a můžete tak efektivněji plánovat svůj den.

3. Nejlepší praxe v Pipedrive: Využijte výhod odesílání e-mailů přímo z Pipedrive, synchronizace s kalendářem nebo vytvoření fáze „Na čekání“ pro obchody, které nejsou aktuálně aktivní.

4. Rozšířené analytické možnosti: I když vestavěné analytické nástroje Pipedrive mohou být pro některé firmy omezené, lze je snadno integrovat s jinými nástroji, jako je Google Sheet nebo Data Studio, pro hlubší analýzu.

5. Flexibilita a přizpůsobivost: Přizpůsobte si Pipedrive podle svých potřeb, ať už se jedná o automatizaci, integraci s jinými aplikacemi nebo vytváření vlastních procesů, jako je například nábor.

Cena produktu:

Závěr a doporučení:

Pipedrive je výkonný nástroj, který může značně přispět k úspěchu Vašeho byznysu. Je důležité věnovat čas jeho správnému nastavení a integraci do vašeho prodejního procesu. Se správným využitím tohoto nástroje můžete očekávat značné zlepšení výkonnosti a efektivity Vašeho týmu.

Pro více informací navštivte oficiální stránky https://www.pipedrive.com.

Pokud jste připraveni posunout Váš prodejní proces na vyšší úroveň pomocí Pipedrive, neváhejte a kontaktujte nás pro konzultaci a podporu při implementaci!

Pojďme posunout vaše podnikání

Začínáme bezplatnou konzultací